Zaczyna się – Nowy Jork zacznie rejestrować ślad CO2 konsumpcji żywności i określać limity niektórych towarów
Zaczyna się – Nowy Jork zacznie rejestrować ślad CO2 konsumpcji żywności i określać limity niektórych towarów
Miasto Nowy Jork rozpocznie śledzenie śladu węglowego konsumpcji żywności w gospodarstwach domowych i ustalanie limitów ilości czerwonego mięsa, które można podawać w miejscach publicznych. Jest to część kompleksowej inicjatywy mającej na celu zmniejszenie emisji CO2 z żywności o 2% do 2030 r.
Burmistrz Eric Adams i przedstawiciele Biura Polityki Żywnościowej oraz Biura Sprawiedliwości Klimatycznej i Środowiskowej ogłosili nowe programy w zeszłym miesiącu w centrum kulinarnym na Brooklynie prowadzonym przez NYC Health + Hospitals, miejski system zdrowia publicznego, tuż przed Dniem Ziemi.
Podczas wydarzenia Biuro Burmistrza ds. Klimatu i Sprawiedliwości Środowiskowej zaprezentowało nowy wykres, który zostanie uwzględniony w corocznej inwentaryzacji gazów cieplarnianych w mieście, publicznie śledząc ślad węglowy wytwarzany przez konsumpcję żywności w gospodarstwach domowych, donosi Gothamist.
Miasto opracowało już dane
Aby uzyskać dostęp do wszystkich zablokowanych treści na stronie, kliknij w przycisk Kup teraz JEŚLI WYSTĄPI BŁAD WYKONAJ PRZELEW KLIKAJĄC W TEN LINK WYBIERAJĄC ADEKWATNĄ KWOTĘ DO WYBRANEJ OPCJI „KUP TERAZ” LINK DO STRONY PŁATNOSCI -TU- .
Formularz zamówienia
Nazwa | Przelew |
---|---|
Dostęp do treści | 50.00 zł |
Enigma2021
Ostatnie wpisy Enigma2021 (zobacz wszystkie)
- Największe zagrożenie dla ludzkości: psychika ludzi - 3 czerwca 2023
- Rzecznik Praw Dziecka tłumaczy się z podpalenia brata. „Młody, głupi” - 3 czerwca 2023
- 2 czerwca 2014 pokazał, kto rozpoczął wojnę - 3 czerwca 2023