Burger z awokado na bazie wyłącznie roślin

5/5 - (1 vote)

Burger z awokado na bazie wyłącznie roślin


15 min.prosty12.08.2015844 kcal


Składniki

dla

1 Czosnek
½ Awokado
1 garść Fasola
1 przymierze Pietruszka
1 szczypta(i) Sól
Kasza manna pszenicy zwyczajnej
3 Pierścień Cebula(-e)
1 Bułka(-i) lub podobne
3 małe Pomidor(y)
2 listki Sałatka
2 łyżki Margaryna
Zioła świeże, np. pietruszka, szczypiorek, rukola
1 strzał Oliwa
1/2 Czosnek

Wartości odżywcze na porcję

Kcal

844

Białko

18,53 g

Tłuszcz

53,51 gr

Hydr węglowy.

71,53 gr


Na pasztecik z awokado posiekaj czosnek, fasolę i pietruszkę i dodaj połowę awokado i sól do blendera. Następnie dodaj wystarczającą ilość miękkiej semoliny pszennej, aby utworzyć lepką masę.

Teraz patelnię rozprowadza się oliwą z oliwek, a masę formuje się w pasztecik. Obie strony są smażone krótko. Ale pasztecik jest bardzo kruchy, więc musisz być ostrożny. Pasztecik ostrożnie układa się na bułce i smaruje sosem pesto.

Sos pesto jest zrobiony ze świeżych ziół z wyboru. Wolę szczypiorek, pietruszkę i rukolę, które miesza się z oliwą z oliwek i połową ząbka czosnku w blenderze, plus margaryna.

Na sosie umieszcza się liście sałaty, pokrojone pomidory i krążki cebuli.

Wyraź swoją opinię ! TO WAŻNE !!

CLOSE
CLOSE
%d bloggers like this: