Burger z awokado na bazie wyłącznie roślin
Burger z awokado na bazie wyłącznie roślin
Składniki
dla
1 | Czosnek |
½ | Awokado |
1 garść | Fasola |
1 przymierze | Pietruszka |
1 szczypta(i) | Sól |
Kasza manna pszenicy zwyczajnej | |
3 Pierścień | Cebula(-e) |
1 | Bułka(-i) lub podobne |
3 małe | Pomidor(y) |
2 listki | Sałatka |
2 łyżki | Margaryna |
Zioła świeże, np. pietruszka, szczypiorek, rukola | |
1 strzał | Oliwa |
1/2 | Czosnek |
Wartości odżywcze na porcję
Kcal
844
Białko
18,53 g
Tłuszcz
53,51 gr
Hydr węglowy.
71,53 gr
Na pasztecik z awokado posiekaj czosnek, fasolę i pietruszkę i dodaj połowę awokado i sól do blendera. Następnie dodaj wystarczającą ilość miękkiej semoliny pszennej, aby utworzyć lepką masę.
Teraz patelnię rozprowadza się oliwą z oliwek, a masę formuje się w pasztecik. Obie strony są smażone krótko. Ale pasztecik jest bardzo kruchy, więc musisz być ostrożny. Pasztecik ostrożnie układa się na bułce i smaruje sosem pesto.
Sos pesto jest zrobiony ze świeżych ziół z wyboru. Wolę szczypiorek, pietruszkę i rukolę, które miesza się z oliwą z oliwek i połową ząbka czosnku w blenderze, plus margaryna.
Na sosie umieszcza się liście sałaty, pokrojone pomidory i krążki cebuli.
The following two tabs change content below.
Enigma2021
Ostatnie wpisy Enigma2021 (zobacz wszystkie)
- ‘Nigdy więcej’ czyli powtórka z historii na sterydach - 6 lutego 2023
- Austria: Owady zawierają struktury uczulające, które mogą wywołać alergie aż do wstrząsu anafilaktycznego. - 6 lutego 2023
- Pułapka na Rosję - 6 lutego 2023