Wybrany materiał zobaczysz po przesunięciu strony w dół :-) jest pod wyszukiwarką

Jak zostać SZLACHCICEM?

Jak zostać SZLACHCICEM?

Posted by Mforum
364 views

PRZEPIS : Żeberka wieprzowe w stylu amerykańskim z jabłkiem i wombok slaw

5/5 - (1 vote)

PRZEPIS : Żeberka wieprzowe w stylu amerykańskim z jabłkiem i wombok slaw

  • KAREN MARTINI
Żeberka wieprzowe Karen Martini w amerykańskim stylu ze sławą.Żeberka wieprzowe Karen Martini w amerykańskim stylu ze sławą. Zdjęcie: William Meppem
Diety
PRZYJAZNY DLA DZIECI

 

TYM PRZYCISKIEM POSTAW KAWĘ MOŻESZ ODBLOKOWAĆ TREŚCI PREMIUM I DOSTĘP DO STREAM LIVE

Postaw mi kawę na buycoffee.to

O ile nie jesteś zagorzałym amerykańskim miłośnikiem grillowania, zadymione żeberka z grilla prawdopodobnie nie są czymś, co robisz dużo w domu. Jednak ten przepis daje całkiem pyszną symulację. Dymny smak pochodzi ze słodkiej papryki i grilla. Powolne gotowanie żeberek w piekarniku najpierw skutkuje pięknie delikatnym, wilgotnym mięsem, podczas gdy marynata gotuje się do pikantnej, lepkiej glazury. Nie trzeba dodawać, że potrzebny jest tutaj obfity zapas serwetek.

Składniki

2kg żeberka z tyłu schabu wieprzowego

60ml oliwy z oliwek extra virgin

2 łyżki płatków soli

2 łyżeczki świeżo zmielonego czarnego pieprzu

Do marynaty

125ml syropu klonowego

100ml lekkiego sosu sojowego

100ml octu jabłkowego

3 łyżki sosu pomidorowego

2 łyżki musztardy Dijon

2 łyżki brązowego cukru

2 czubate łyżki mielonego kopru włoskiego

11/2 łyżki słodkiej wędzonej papryki

1 łyżka czosnku w proszku

Dla pazura jabłkowego

1/2 womboka, drobno rozdrobnionego

3 jabłka, drobno julienned

2 długie zielone chilli, bardzo drobno pokrojone

1/2 pęczka mięty, liście zerwane i podarte

skórka i sok z 1 cytryny

płatki soli i świeżo zmielony czarny

Do opatrunku slaw

80ml oliwy z oliwek extra virgin

21/2 łyżki octu jabłkowego

3 łyżki kwaśnej śmietany

1 łyżka syropu klonowego

Metoda

1. Rozgrzej piekarnik do 170C z wentylatorem wymuszonym (190C konwencjonalnie).

2. Umieść żeberka na tacy do pieczenia, natrzyj olejem, a następnie dopraw solą i pieprzem.

3. W przypadku marynaty dodaj wszystkie składniki do małego rondla i gotuj na wolnym ogniu. Ubij, aby połączyć, a następnie gotuj przez 10 minut, aż zmniejszy się o prawie połowę.

4. Posmaruj trzy czwarte marynaty na wszystkich żebrach, a następnie przykryj tacę folią i piecz przez 11/2 godziny.

5. Po 11/2 godzinach mięso łatwo odejdzie od kości. Usuń folię i baste z marynatą na tacy. Piecz przez kolejną godzinę, łykając co 20 minut z zarezerwowaną marynatą, aż będzie bardzo delikatna i dobrze przeszklona. Uwaga: żeberka można przygotować z wyprzedzeniem, a następnie grillować, gdy są gotowe.

6. Rozgrzej grilla na średnio-niskim.

7. Grilluj żeberka przez około 5 minut z każdej strony, przesuwając je od czasu do czasu, aby zatrzymać pieczenie się glazury. Będą karmelizowane i będą miały głęboki mahoniowy odcień, gdy będą gotowe.

8. Tymczasem, aby zrobić slaw, połącz wombok, jabłko, chilli i miętę w dużej misce. Dodaj skórkę z cytryny i sok, dopraw solą i pieprzem i wrzuć. Umieść składniki opatrunku w małej misce, dopraw i dobrze połącz, a następnie zalej pazurem i rzuć, aby połączyć.

9. Pokrój żebra na zestawy po dwa żebra każdy, a następnie umieść na desce do serwowania lub talerzu. Podawaj ze sławą z boku.

Nuta: Ten przepis można łatwo podwoić, jeśli jesteś zabawny. Najlepiej jest również przygotować slaw tuż przed tym, jak go potrzebujesz; wystarczy ubrać się w sok z cytryny, aby zatrzymać przebarwienia jabłka.

Żeberka wieprzowe w stylu amerykańskim z jabłkiem i wombok slaw Przepis | Dobre jedzenie (goodfood.com.au)

CLOSE
CLOSE
%d bloggers like this: