Przepis na 30-minutowy duszony boczek wieprzowy z kiszoną kapustą maślaną
Enigma2021
Ostatnie wpisy Enigma2021 (zobacz wszystkie)
- Kissinger: „Jesteśmy na krawędzi wojny z Rosją i Chinami” - 17 sierpnia 2022
- Morawiecki wiedział o rtęci w Odrze i kłamał? Jest oficjalne potwierdzenie ws. metalu w rzece - 16 sierpnia 2022
- Bank Światowy wspiera przygotowania do kolejnej pandemii miliardowym funduszem - 16 sierpnia 2022
- Pies należący do pary gejów w Paryżu łapie ospę małpią po dzieleniu łóżka z zarażonymi właścicielami, ujawniają naukowcy - 16 sierpnia 2022
- „Czas Apokalipsy” 👀👇Kreskówka po polsku - 16 sierpnia 2022
Przepis na 30-minutowy duszony boczek wieprzowy z kiszoną kapustą maślaną
-
JESSICA BROOK
30-minutowy duszony boczek wieprzowy z kiszoną kapustą maślaną z cydru. Zdjęcie: James Moffatt
WESPRZYJ DOWOLNĄ KWOTĄ NASZĄ
DZIAŁALNOŚĆ
Ta forma wsparcia adresowana jest do autorów wpisów - artykułów , filmów i tłumaczeń i osób pomagających w sprawach technicznych ,

ciekawostka :-) mamy ponad 30 000 subskrybentów i ponad 100 000 osób zarejestrowanych a trzeba żebrać o kilka groszy dla tych dzięki którym są treści na stronie ..........
Delikatne danie z boczku wieprzowego w mniej niż pół godziny? Tak, można to zrobić, z kwaśnym dodatkiem, aby przeciąć bogactwo
Składniki
3 szklanki kiszonej kapusty kupionej w sklepie
1/4 szklanki syropu klonowego
375ml może jabłkowy cydr
1/4 szklanki octu jabłkowego
1 łyżeczka kminku
50g niesolonego masła, posiekanego
1kg kawałek boczku wieprzowego bez kości, pokrojony na 6cm kawałki
200g crème fraiche
gorąca musztarda angielska, do podania
szczaw dla dzieci z czerwoną żyłą, do podania (opcjonalnie)
Metoda
1. Rozgrzej piekarnik do 220C z wentylatorem wymuszonym (240C konwencjonalnie). Umieść kiszoną kapustę, syrop klonowy, cydr jabłkowy, ocet, kminek i masło na głębokiej patelni do pieczenia. Krótko wymieszaj, a następnie dopraw popękanym czarnym pieprzem. Na wierzchu wieprzowina. Przykryj szczelnie folią i piecz przez 15 minut.
2. Odkryj i piecz przez kolejne 15 minut lub do momentu, aż kiszona kapusta zacznie bulgotać, a wieprzowina zostanie ugotowana.
3. Podawaj z crème fraiche, musztardą i szczawiem.
You must log in to post a comment.