Trzymaj się mocno! Będą produkować mięso z „próbek tkanek” celebrytów. Będzie można wybrać kiełbasę z Lady Gaga…☀Autor Gabi☀
Gabi
Ostatnie wpisy Gabi (zobacz wszystkie)
- W kilka dni po Astrze zmarł.. Inne przypadki - 15 kwietnia 2021
- Kabaret w Sejmie. Poseł Konfederacji ostrzegał przed czipami, inny narzekał na cieknący dach. Gawkowski mówił o orgazmach. WIDEO - 14 kwietnia 2021
- „Rosyjskie wojska na granicy Ukrainy są „gotowe do obrony kraju” w przypadku wojny – mówi minister obrony Shoigu, ostrzegając przed narastaniem NATO!!” - 14 kwietnia 2021
- „FBI otrzymuje „nakaz przeszukania” w celu INFILTRACJI I NAPRAWIANIA setek systemów dotkniętych „chińskim włamaniem” do serwerów Microsoft Exchange!!” - 14 kwietnia 2021
- Zabieranie prawa jazdy za prędkość niezgodne z konstytucją? „Nie może być tak, że policjant jest sędzią”. SN składa wniosek do TK - 14 kwietnia 2021
Firma BiteLabs produkuje „wyśmienite rzemieślnicze salami z mięsa wyhodowanego w laboratorium z próbek tkanek celebrytów.
„Obecnie produkcja mięsa in vitro jest bliska urzeczywistnienia, oferując wysoce kontrolowaną produkcję mięsa bez okrucieństwa wobec zwierząt, marnotrawstwa i wpływu rolnictwa przemysłowego na środowisko” – mówi firma.
Wszystko zaczyna się od ludzkich komórek miosatelitarnych, które BiteLabs uzyskuje poprzez biopsję z ciał celebrytów. Komórki te są rodzajem komórek macierzystych znalezionych w dorosłej tkance mięśniowej, która naprawia i przywraca uszkodzone mięśnie.
„Izolacja próbki tych komórek zapewnia podstawę, z której może wyrosnąć tyle mięsa, ile potrzeba”.
Tkanka celebryty jest mieszana ze sztuczną krwią, aby wyprodukować salami…
Aby wyprodukować masowo mięso celebrytów, komórki miosatelitarne muszą rozmnażać się w pożywce wzrostowej. To podłoże „działa jak rodzaj sztucznej „krwi”.
Komórki te muszą nie tylko się rozmnażać, ale także przekształcić w rzeczywistą tkankę mięśniową, co wymaga, aby były „przyczepione do podłoża cukrowego”.
„To nie tylko zapewnia strukturę wzrostu mięśni, ale także tworzy kanały dla pożywki wzrostowej, przez którą przepływa, podobnie jak żyły”.
„W tym momencie proces wzrostu przeniósł się do bioreaktorów, gdzie kierunkowa stymulacja mięśni sprawia, że dojrzewają i stają się silniejsze”.
Gdy mikstura jest „w pełni wyrośnięta”, kawałki mięśni są ekstrahowane, łączone i mielone „do pożądanej konsystencji”. Następnie jest przekształcany w salami wraz z przyprawami, tłuszczami i olejami dodanymi do smaku.
„Mielone mięso jest nadziewane do osłonki i poddawane końcowej przyprawie”, mówi z dumą BiteLabs. „Następnie suszymy, postarzamy i utwardzamy nasze salami w tradycyjnym środowisku o niskiej temperaturze przed zapakowaniem ich do dystrybucji”.
Celebryci, z którymi BiteLabs chce dołączyć do swojej linii salami, to: James Franco, Jennifer Lawrence, Kanye West i Ellen Degeneres.
„Kogo jeszcze chcesz zjeść?” firma pyta. „Tweetuj na nich z hashtagiem #EatCelebrityMeat”.
Z punktu widzenia środowiska salami celebrytów jest bardziej „zielone” niż prawdziwe mięso, twierdzi BiteLabs, ponieważ „wymaga mniej niż 1% ziemi potrzebnej do tradycyjnego rolnictwa”.
Ponieważ około 70 procent ziem uprawnych na świecie jest obecnie wykorzystywanych do hodowli zwierząt na mięso, można to drastycznie zmniejszyć, wydobywając siłę życiową z Toma Hanksa lub Lady Gagi i przekształcając ją w przyjemną letnią kiełbasę. W każdym razie jest to uważane za normalne dla BiteLabs.
„Dzisiejsza produkcja mięsa jest po prostu niezrównoważona”, twierdzi firma, dodając, że „jeśli nie nastąpi radykalna zmiana, cena mięsa w końcu wymknie się spod kontroli. Przyszłość to mięso wyhodowane w laboratorium”.
źródło: naturalnews.com