Stanisław Michalkiewicz, Janusz Korwin-Mikke, Tomasz Sommer. Obrazek ilustracyjny.

W sobotę w Arkadach Kubickiego Zamku Królewskiego w Warszawie rozpoczęły się 28. Targi Książki Historycznej. Wśród ponad 200 wydawców swoje stoisko ma też Najwyższy CZAS! (3S Media – Biblioteka Wolności), gdzie gośćmi specjalnymi są Janusz Korwin-Mikke oraz Stanisław Michalkiewicz. Niestety okazuje się, że prawdopodobnie pod naciskiem feministek, stoisko jest blokowane przez organizatorów, którzy zapowiedzieli, że za rok już w ogóle „NCzasu” tam nie będzie.

– Wydawnictwo „Najwyższego CZASU” jest blokowane. Organizatorzy nie chcą nam pozwolić promować swojego stanowiska, a takie prawo w ramach opłaty ma każdy uczestnik targów – mówił Marek Skalski z redakcji „NCzasu”. Ludzie odpowiedzialni za organizację, że przyjęli oficjalnego stanowiska, w którym wyjaśniliby dlaczego akurat to wydawnictwo jest marginalizowane.

Około godz. 12.30, czyli wtedy kiedy pierwotnie swoje przybycie pod stoisko „NCzasu” zapowiadały faminazistki z Warszawskiego Strajku Kobiet, panowie z ochrony próbowali wyprosić Michalkiewicza z targów, argumentując, że chodzi o jego bezpieczeństwo. Ostatecznie publicysta pozostał na targach.

Przy stoisku pojawiła się też jedna z organizatorek. – Ta pani powiedziała, że „za rok już was tutaj nie będzie” – relacjonował Skalski.

Cała sprawa ma związek z feministkami, które zbiorą się ok. godz. 13.00 przy stanowisku „NCzasu”, żeby wyrazić swój sprzeciw wobec Michalkiewicza, który ich zdaniem niesprawiedliwie potraktował panią Kasię – ofiarę księdze pedofila. Więcej TUTAJ.

n,czas.com