DODAJ FILM MP-4 LUB WPROST Z Y.T F.B lub inny
EDYTUJ SWÓJ FILM LUB USUŃ
ZOBACZ WSZYSTKIE SWOJE FILMY
    UWAGA !! WAŻNE - Poglądy i opinie zawarte w artykule mogą być niezgodne ze stanowiskiem redakcji. Zamieszczane artykułu są w wiekszości re- publikacjami materiałów z innych stron - REDAKCJA NIE INGERUJE W ICH TREŚCI W CELU ZACHOWANIA BEZSTRONNOŚCI , A CELEM PUBLIKACJI JEST PODDANIE TYCH MATERIAŁÓW POD OSĄD I KRYTYKĘ CZYTELNIKÓW W KTÓRE OPINIE NIE MOŻE INGEROWAĆ AUTOR MATERIAŁU W FORMIE MODERACJI LUB CENZURY

WESPRZYJ DOWOLNĄ KWOTĄ ROZWÓJ JEDYNEJ W POLSCE NIEZALEŻNEJ STRONY INFORMACYJNEJ przycisk Przekaż darowiznę poniżej :-)

Rosja zablokowała oświadczenie Rady Bezpieczeństwa ONZ w sprawie Syrii

Władimir Safronkow, zastępca stałego przedstawiciela przy ONZ, powiedział, że Federacja Rosyjska zablokowała oświadczenie Rady Bezpieczeństwa ONZ w sprawie sytuacji humanitarnej w Idlib.

Zastępca stałego przedstawiciela Rosji przy ONZ Władimir Safronkow na posiedzeniu Rady Bezpieczeństwa ONZ

Według niego materiały przygotowane przez Belgię, Niemcy i Kuwejt zniekształcają rzeczywistą sytuację w tej syryjskiej prowincji. Powiedział, że obecnie między politykami, w tym ze Stanów Zjednoczonych, omawia się sytuację w Syrii poprzez kanały zawodowe, wojskowe i polityczne. „Oczywiście nasi amerykańscy partnerzy rozumieją sytuację w syryjskim teatrze, więc nie ma potrzeby tworzenia wirtualnej rzeczywistości w Radzie Bezpieczeństwa, mówiąc, że nie ma dialogu. W rzeczywistości, poza kamerami, gazetami i dziennikarzami, prowadzone są praktyczne prace” – powiedział Safronkow.

Dodał, że strona rosyjska nalega na poszanowanie suwerenności, integralności i niezależności Syrii, nie słowem, ale czynem. Północna strefa deeskalacji w prowincji Idlib powstała w 2017 roku. W 2018 roku Moskwa i Ankara zgodziły się na patrolowanie strefy. Uważa się, że członkowie zarówno międzynarodowych grup terrorystycznych, jak i członkowie grup powstańców są tam obecni.

zrodlo:https://pl.sputniknews.com/polityka/2019051110375844-rosja-zablokowala-oswiadczenie-rady-bezpieczenstwa-onz-w-sprawie-syrii-sputnik/?